Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile birlikte inşaatı gezen İşadamı Mustafa Kemal Güneşdoğdu, kendi adını taşıyacak olan yerleşke ve hukuk fakültesinin tüm alt yapı ve inşaat maliyetini üstlendi.
İNŞAAT HEDEFLENEN ŞEKİLDE İLERLİYOR
Fakülte inşaatının çok hızlı ilerlediğini kaydeden Mustafa Kemal
Güneşdoğdu, Belediye Başkanımız Fakülte inşaatını yakından takip ediyor. İnşaat şirketi ile sürekli istişare halinde olduğunu görüyorum. Böylesine hayırlı bir işe vesile olmanın onurunu yaşıyorum. Sosyal sorumluluğumuzu yerine getirerek bu hayırlı işi yapmak istedim. Doğup büyüdüğüm yollarında yürüdüğüm Çarşamba’ya hukuk fakültesinin yapılmasında yardımı bir Çarşambalı olarak vazife biliyorum. Burada eğitim gören gençler inşallah yıllar sonra bizi yâd edeceklerdir. Bu duygu bize yeter. Ülkemizde terörün, yoksulluğun önlenmesi ancak eğitimle mümkündür. Vesile olan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
BUYIL ÖĞRENCİ ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ
İnşaatın hedefledikleri şekilde ilerlediğini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Ondokuzmayıs Üniversitemize bağlı Çarşamba Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi inşaatı DSİ Proje Müdürlüğü olarak kullanılan 42 dönümlük alanda devam ediyor. Hedeflediğimiz gibi Fakülte, 2010 – 2011 öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak. Çarşamba Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi özgün mimarisiyle hemşehrimiz rahmetli Başgil hocamızın, üstadımızın adına layık bir proje olacak. Şu an hukuk fakültesinin bulunduğu 42 dönümlük alanı 120 dönüme çıkarmak için gerekli çalışmalara başladık. Sosyal bilimler ağırlıklı diğer fakültelerin de gelmesi halinde Samsun’un 2. üniversitesinin ilçemize yapılmasına imkân sağlayacak alt yapıyı hazırlıyoruz." dedi.
ÖZGÜN MİMARİSİYLE DİKKAT ÇEKEN
HUKUK FAKÜLTESİNDE YER ALAN BÖLÜMLER;
- 4 adet 1200 öğrenci kapasiteli amfi
- 2 adet derslik
- 2 adet seminer salonu
- 200 kişilik kütüphane
- Bilgisayar teknolojileri salonu
- Kafeterya - kantin
- Öğretim üyeleri odaları


















