AKRA’DA YAPILACAK CAMİİ VE KÜLLİYE İÇİN BİRARAYA GELDİLER

Samsun İli ve Çarşamba İlçesi kardeş şehri olan Kana’nın başkenti Akra’da yapılan Camii ve Külliye inşaatlarına destek için Çarşamba’da işadamları ve din görevlileri ile kahvaltı programı düzenledi.

Adapark Göl Restoran’da düzenlenen programa Akra da yapılan Camii ve külliyenin Türkiye de ki desteği organize eden Dr. Ramazan Arıtürk’de katıldı. Cami ve külliyenin fiziki yapısı hakkında bilgi veren Arıtürk ve İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ettiler.

BAŞKAN DÜNDAR, GÖĞCELİ CAMİİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Akra şehri Samsun ve Çarşamba’mızın kardeş şehridir diyen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşambalı işadamlarımız ile birlikte orada yapılan Camii ve külliyeye destek olacağız. İlçemizde bulunan ve M.1206 yılında Anadolu Selçukluları döneminde inşa edilen Tarihi Göğceli Camii Türkiye'deki en eski ahşap camiidir. Dünyadaki sayılı ahşap eserler arasındadır. Eser, aynı zamanda Müslüman Türklerin M. 1071 Malazgirt Zaferi'nden sonra Yeşilırmak boylarında ve bu bölgede yerleştiklerini gösteren bir delil niteliğindedir. Yapım tekniği ve kullanılan ahşap malzeme ile orjinallik arzetmektedir. Kana şehrinde yapılacak olan Camii ve Külliye inşaatında kardeş şehir olarak bizlerinde bir tuğlası olacağı için mutluyum.” şeklinde konuştu.

{gallery}aka{/gallery}