KEÇİÖREN’Lİ BAŞKAN AK, ÇARŞAMBA’YA HAYRAN KALDI

Ankara Keciören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Siyaset Akademisi programına katılmak üzere geldiği Samsun’da Çarşamba İlçesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın misafiri olan Başkan AK, Yeşilırmak’ın iki yakasına kurulu olan Çarşamba’ya hayran kaldı.

Keciören Belediye Meclis Üyeleri, Keciören Çarşambalılar Derneği Başkanı Şenol Yiğit, Keciören İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Ferit Turan ve Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Çarşambalı İşadamı Ali Celen’in de katıldığı ziyarette Yeşilırmak Sahil yolu, Adapark ve Göğceli Camii gezildi.

“ÇARŞAMBA DUYDUĞUMUZDAN ÇOK DAHA GÜZEL”

Yeşilırmak kıyısında bulunan Adapark’a hayran kalan Keciören Belediye Başkanı Mustafa AK, “AK Parti 4. yerel yönetimler Sempozyumu Proje Yarışması’na Yeşilırmak Kıyı Düzenlemesi ve Adapark projesi ile Türkiye 2.’ligini kazanan Çarşamba Belediyesi’ni kutluyorum.” dedi. Çarşamba halkının Yeşilırmak ile iç içe bir hayat sürdüğünü görmekten mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa AK, “Çarşamba’da AK Parti belediyeciliğinin farkını gördüm. Çöplükten arıtılarak sosyal bir alan haline gelen Adapark ve çarpık yapılaşmadan kurtarılmış Yeşilırmak, Çarşamba’ya modern bir Avrupa kenti vizyonu kazandırmış. Çarşamba Ankara’da duyduğumuzdan çok daha güzel ve gelişmiş bir şehir. Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Dündar’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“GÖĞCELİ CAMİİ’NDE OLMAK HUZUR VERİCİ”

Ankara Keciören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve beraberindekiler, Başkan Dündar ile birlikte Göğceli Camii’ni ziyaret ettiler. Tarihi Camii’nin ahşap yapısını çok etkileyici olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Ak, “Ecdadımızdan bizlere kalan çok değerli bir tarihi yapıyı görmekten huzur duydum.” dedi.

“ÇARŞAMBA KENTSEL TASARIM ÇALIŞMALARI İLE DEĞİŞİYOR”

Başkan Mustafa Ak ve beraberindekileri Çarşamba’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Misafirlerine İlçeyi tanıttı. İlçesindeki kentsel dönüşüm ve tasarım çalışmalarından bahseden Başkan Dündar, “2004 yılında Yeşilırmak kıyısındaki baraka yapıları yıkarak başladığımız kentsel tasarım çalışmalarına devam ediyoruz. Aradan gecen 9 yılda Çarşamba’da birçok bölge de kentsel dönüşüm ve tasarım yaptık. Adapark, eski otogar alanı, eski hamam ve eski pazaryeri, stadyum ve eski hal alanı bunlardan bazılarıdır. Gençlerimiz için yaptığımız spor alanları ile artık geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Sağlıklı, ahlaklı, sportmen gençlerimiz bizlere gurur veriyor.” dedi.

{gallery}ankara{/gallery}