ÇARŞAMBA’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Kutlu Doğum Haftası Çarşamba Müftülüğü tarafından düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Çarşamba Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Korusu Konser verdi.

14 – 20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğü tarafından bir dizi etkinlikler düzenleniyor.  Etkinlikler kapsamında din görevlilerinden oluşan Çarşamba Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu’nun Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde Şef Ömer Kutlu Emirli yönetiminde düzenen konsere halk yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, TSO Başkanı Yusuf Kefeli, STK Temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları idarecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“PEYGAMBERİMİZ ÖRNEK BİR ŞAHSİYET”

Din görevlileri ile birlikte Başkan Dündar’ı ziyaret eden Sıtkı Kaya, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine olan katkılarından dolayı Belediye Başkanı Dündar’a teşekkür etti. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinde, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam'ın, evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran Hazreti Muhammed'in kutlu doğumu idrak edilmektedir.” dedi. Başkan Dündar,  “Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin gerek ülkemizde, gerekse yurt dışındaki Müslüman vatandaş ve soydaşlarımızda yoğun bir dinî atmosferin yaşanmasına sebep olduğu bir gerçektir. İnsanımızın dinî hassasiyetini Ramazan coşkusunu andırır derecede canlandırmakta ve bir haftalık süre içinde, İslâm dininin topluma yansıyan yönü müstesna örneklerle sergilenmektedir. Bütün insanlık için örnek bir şahsiyet olan peygamberimizi daha iyi tanıdıkça ve anladıkça, inanıyorum ki mesajının mahiyeti de doğru anlamıyla çok daha güçlü bir şekilde dünyamızda karşılık bulacaktır. Şiddet, nefret, terör ve bencilliğin küreselleştiği, bunalım içindeki bütün toplumların arayışlarının karanlığa itildiği bir çağda yaşıyoruz. Adalet içinde kardeşçe paylaşma, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla öne çıktığı günümüzde, O'nu doğru anlamak büyük önem taşımaktadır. Umuyorum ki Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle düzenlenen etkinliklerin, bu yoldaki çabalara önemli katkıları olacaktır.” şeklinde konuştu.

{gallery}kutlu{/gallery}