BASINA VE KAMUOYUNA

İstiklal Marşımıza Karşı Yapılan Saygısızlığa Bir Tepki Olarak Ayağa Kalkmadık .

Çarşamba Ali Fuat Başgil etkinlikleri kapsamında 9 Mayıs Perşembe günü kitap fuarının resmi açılış töreni yapılmış, yapılan törende İstiklal Marşımız beste ve formatına uygun olarak benimsendiği şekli ile açılışa katılan herkes tarafından okunmuştur.

Fuar yaklaşık 1 hafta sürecek olup her gün birden fazla yazara imza günü, konferans ve söyleşi etkinliği ile ev sahipliği yapmaktadır.

İstiklal Marşı Derneği mensubu olduklarını sonradan öğrendiğimiz ve salonun değişik yerlerinde konuşlanan 15-20 kişilik bir grup tarafından İsmet Özel'in salona girişi ile başlatılan İstiklal Marşımızın bestesine, formatına uymayan bir gösteri ve eylem şeklinde yapılan 10 kıtası okunan bu eyleme karşı ayağa kalkmayarak tepkimizi ortaya koyduk. İstiklal Marşımızın Milli marşımız olarak ne şekilde söyleneceği ve söylenirken yerine getirilmesi gereken saygı ve duruşu çok iyi biliyoruz.

İstiklal Marşımıza karşı yapılan saygısızlığa bir tepki olarak ayağa kalkmadık. Bu provakosyona gelmedik, aziz milletimizin de gelmeyeceğini de çok iyi biliyoruz.

ÇARŞAMBA BELEDİYE BAŞKANLIĞI