ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN DÜNDAR’A ZİYARET

Samsun’da düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan öğrencileri makamında kabul eden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Dünyanın değişik ülkelerinden gençlerin Türkçe öğrenip, şarkı ve şiir gibi yeteneklerini Türk toplumuna sunmaları mutluluk vericidir” dedi.

25 ülkeden 75 öğrencinin katılımı ile 11’inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Samsun Tekkeköy İlçesi’nde bulunan Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda Vali Hüseyin Aksoy tarafından Başkan Dündar’a desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.  Olimpiyatların Tertip Komitesi Başkanı Ayhan Özköroğlu ve tertip komitesinden Ümit Babacan ile birlikte Başkan Dündar’ı ziyaret eden Bangladeş, Kosova, Moritanya, yemen ve Amerika’dan 5 öğrenci Türkiye’yi çok sevdiklerini söylediler.

“GÜNÜMÜZDE HER ŞEY ULUSLARARASI NİTELİK TAŞIYOR”

Öğrencilerin performanslarını dinleyen ve çok beğenen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Dünyanın değişik ülkelerinden gençlerin Türkçe öğrenip, şarkı ve şiir gibi yeteneklerini Türkçe Olimpiyatları ile Türk toplumuna sunmaları güzel bir uygulamadır. Asya’dan, Afrika’dan, Avrupa’dan, dünyanın değişik yerlerinden gençlerin bir araya gelerek, ‘Türk kültürüne değer verdiklerini, sahip çıktıklarını ortaya koydukları gurur verici bir tablodur.  Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Artık günümüzde her şey uluslararası nitelik taşıyor. Birbirimizi tanıyacağız, birbirimizi anlayacağız ve birbirimize daha çok sevgi ve saygı duyacağız. Barış böyle sağlanır. Olimpiyatların düzenlenmesine emeği geçenleri kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Bangladeş, Kosova, Moritanya, yemen ve Amerika’dan gelen 5 öğrenci ve Çarşambalı gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Dündar, öğrencilere yakın ilgi gösterdi.

{gallery}olimpyat{/gallery}