İLAHİYATÇILARDAN GÖĞCELİ CAMİİ’NE ZİYARET

Türkiye genelinde farklı üniversitelerden Samsun’a gelen İlahiyat Fakülteleri İslam Sanat Tarihi öğretim görevlileri Çarşamba Tarihi Göğceli Camii’ni ziyaret ettiler.

Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri öğretim görevlileri, her yıl yaptıkları koordinasyon toplantılarının yenisini Ondokuzmayıs Üniversitesinde yaptı. Çarşamba İlçesi’nde bulunan Tarihi Göğceli Camii, Rahtıvan Camii’ni de ziyaret eden İslam Sanat Tarihi öğretim görevlilerine Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ev sahipliği yaptı.

“GÖĞCELİ CAMİİ, TÜRKİYE’NİN EN ESKİ AHŞAP YAPISIDIR”

Tarihi Göğceli Camii’nin Türkiye’nin en eski ahşap yapısına sahip olduğunun altını cizen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşamba Bölgemiz Miladı 12. Asırdan itibaren Müslüman Türklerin ilk yerleştiği ve şehirlerini kurdukları, mülk edindikleri yerlerdendir. Ülkemizin en eski ahşap yapılarının başında gelen Göğceli, Şehhabil ve Ordu Köyü Camileri de onların eserlerindendir. Çarşamba olarak bu eserleri tanıtmaya çalışıyoruz. Dünya’nın birçok yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Göğceli Camimiz halen ibadete açıktır. Ülkemizin farklı üniversitelerinden İlçemize gelen değerli İslam Sanat Tarihi öğretim görevlisi hocalarımıza ziyaretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Misafirperverliğinden dolayı Başkan Dündar’a teşekkür eden İslam Sanat Tarihi öğretim görevlileri, “Tarihi Göğceli Camii kesinlikle tanıtılması ve ziyaret edilmesi gereken tarihi bir yapıdır. Burada bulunmaktan mutlu olduk.” dedi.

{gallery}hoca{/gallery}