ÇARŞAMBA'DA KARNE SEVİNCİ

Çarşamba belediye bakanı Hüseyin Dündar, Çarşamba’da Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulu ile Değirmenbaşı İmam hatip Orta Okulu’nda öğrencilere karne dağıttı

Samsun Çarşamba’da 29 bin 180 öğrenci ve öğretmenler son teneffüs zili ile üç aylık yaz tatiline girdi. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı. Vali Yardımcısı Haluk Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Talat Aktaş ile öğrenci ve velilerin katıldığı karne törenlerinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

“CUMHURİYETİN 100. YILINA YAKIŞIR GENÇLER YETİŞİYOR”

Çarşamba İlçesi’nin eğitim ve öğretim alanında önemli yollar kat ettiğinin altını çizen

Belediye Bakanı Hüseyin Dündar, “Geride bıraktığımız 10 yıl içerisinde Çarşamba'da eğitim öğretim alanında büyük yol kat ettik. Yapılan okullar, açılan fakülteler ve yüksekokullar bunların en büyük göstergeleridir. Okullarımızın fiziki şartlarının düzgünlüğü ve eğitim kalitesi başarılı nesillerin yetişmesi için belirleyici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Milli mücadelemizin ve Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ilerlediğimiz bu günlerde eğitim kalitemizin arttırılması ve gençlerimizin çağı anlayan, dünyayı anlayan ve söylecek sözü olan insanlar olarak yetişmesini istiyoruz. Bu kalitenin yakalanacağı kurumlarda okullarımızdır. Çarşambamızda sayıları 30 bini bulan siz değerli öğrencilerimiz bu büyük idealin gençlerisiniz. Geride bıraktığımız 10 yılda yaklaşık 10 yeni ilkokulun ve liseyi ilçemize kazandırdık.” dedi.

“ÇARŞAMBA’DA YÜKSEK ÖĞRENİM DE GELİŞİYOR”

Çarşamba’da yüksek öğretim alanında da önemli yatırımların yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Dündar, “Karayolu üzerinde Hayırseverimiz Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun destekleri ile Çarşamba’da hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi yaptık. 3. fakülte ve yerleşke alanına yapılacak olan devlet yurdu yapımı için de çalışmalara başlanıldı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’ın üstün destekleri ile inşaatı hızla devam eden Gençlik Merkezi ve 2 bin kişilik spor salonu da ilçemiz için önemli kazanımlar olacak.” şeklinde konuştu.

“29 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI”

Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Talat Aktaş, “1 yıllık eğitimin öğretimin karşılığında 29 bin 180 öğrencimiz ilçemizde karne alıyor. Hepsini tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum. Değerli iş adamımız Kazım Yılmaz’ın yaptırdığı babasının adını taşıyan bu okulda karne töreni yaparken eğitime katkısından dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize ve velilerine de iyi bir tatil yılı diliyoruz.” dedi.

{gallery}karne{/gallery}