ÖĞRETMENEVİ, BELEDİYENİN ESERİ OLACAK

Geçtiğimiz yıllarda yerel imkânlarla temeli atılan Öğretmenevi inşaatına Çarşamba Belediyesi devam ediyor. Başkan Dündar, “Yılsonuna kadar inşaatını tamamlayacağımız Öğretmenevi, Belediyemizin eseri olacak.” dedi.

Uzun yıllardır Çarşamba’nın gündeminde olan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu inşaatı Çarşamba Belediyesi tarafından yapılıyor. 2 milyon 300 TL yapım bedeli olan projenin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

“ÖĞRETMENEVİ BU YIL TAMAMLANACAK”

Çarşamba Öğretmenevi inşaatı çalışmalarını belediye olarak ihale ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşamba Belediyesi olarak Samsun İl Özel İdaresi ile birlikte Çarşamba Öğretmenevi - Akşam Sanat Okulu ve Eğitim Merkezi inşaatını yapıyoruz.” dedi. Öğretmenevi inşaatını 2013 yılı sonuna kadar tamamlayacaklarını açıklayan Başkan Dündar, “Belediye olarak 2 milyon 300 TL yapım bedeli ile ihale ettiğimiz projenin yarısını belediyemiz diğer yarısını ise Samsun Valiliği İl Özel İdaresi üstlenmiş olacak. Bu şekilde inşaatı tamamlayacağız. Önceki yıllarda yerel imkânlarla su basman kotuna kadar bu inşaatın temeli atılmış ancak daha sonra kesinliye uğramış ve kalmıştı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’ın destekleri ve talimatları ile inşaata devam ediyoruz. İnşallah çok kısa bir sürede tamamlayıp hizmete açacağız.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENEVİ’Nİ ÇARŞAMBA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Çarşamba Öğretmenevi’nin projesiyle de güzel bir eser olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Samsun-Ordu Karayolu Kenarı’nda inşa ettiğimiz Öğretmenevi’nde üst katlarda otel konaklama bölümleri, alt katında büyük salonlar, en üst katında ise çok amaçlı hizmet verecek salonu bulunuyor. Dış cephesiyle de örnek bir yapı olan Öğretmenevi ilçemizin ve bölgenin ihtiyacını karşılayacak. Güzel bir eser bunu belediye olarak yapıp Çarşambamıza kazandırmaktan memnuniyet duyuyoruz. Eğitim Camiamıza ve Çarşambamıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

{gallery}ogretmen{/gallery}