BAŞKAN DÜNDAR, 4. KÖPRÜNÜN YOLLARI AÇILIYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Yeşilırmak’ın her iki kıyısında yol çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Başkan Dündar, Ayvacık Salıpazarı İlçeleri bağlantı yol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çarşamba Belediye Başkanı Dündar, “Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nün Ayvacık ve Salıpazarı yollarını birbirine bağlayacak olan köprünün yol bağlantı çalışmaları devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz Yeşilırmak üzerinde köprü geçişi imalatından sonra bu bölgenin kamulaştırılması meselesinden dolayı bir takım gecikmeler yaşanmıştı, ancak artık bunlar aşıldı. Ayvacık yoluna doğru 1.5-2 kilometre, Salıpazarı yoluna doğru da 1.5-2 kilometrelik bağlantı yollarını açılması devam ediyor, bu şekilde bir bakıma Çarşamba’ya bir çevre yolu kazandırmış olacağız. Biz bu çalışmamızı yaz dönemi içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

BELEDİYE KÖPRÜNÜN ŞEHİR MERKEZİ YOLLARINI YAPIYOR

Köprünün şehir merkezi bağlantı yollarında yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Dündar, “Çarşamba Belediyesi olarak şehir merkezinde Ali Fuat Başgil Köprüsü’nden itibaren Adapark boyunca devam eden bu köprü ile bağlantı yollarını ve diğer düzenleme çalışmalarını tamamlıyoruz. Bu şekilde şehrimizi Yeşilırmak kıyısı boyunca Batıyaka’da Toplu Konutlar ve Doğuyaka’da Çay Mahallesi’nin devamında güneye doğru açmış ve büyütmüş oluyoruz. Yeşilırmak kıyısındaki yol çalışmaları da sahil boyunca DSİ 7. Bölge Müdürlüğümüzün yaptığı taş koruma seddesi ile bağlantılı olarak devam ediyor. Şehir merkezinden Adapark boyunca güneye doğru kıyı yollarımızı ve taşkın koruma programlarına uygun olarak yapılmış tahkimatları ve çevre düzenlemeleri ile yol bağlantılarını da bu şekilde kademe kademe yaparak devam ediyoruz.

GÜNEYE DOĞRU YENİ YOLLAR AÇIYORUZ

Başkan Dündar, “Değirmenbaşı Caddesini de Şeker Fabrikası Lojmaları’nın olduğu alandan Yeni Stadyum’un yanından Ayvacık yoluna bağlayacağız. Bu yol yeni stadyuma ve stadyumun hemen yanına inşa edeceğimiz spor salonuna şehir merkezinden direk geçişi sağlanacak” şeklinde konuştu.