İNSAF SAHİBİ HER GÖZÜN GÖRECEĞİ BÜYÜK İŞLER YAPTIK

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “İnsaf sahibi her gözün göreceği büyük işler yaptıklarını belirterek, 2014 yılı yerel seçimlerinin ardından uygulanacak olan Büyükşehirler Yasasıyla hizmet bir noktadan planlanmış ve gerçekleştirilmiş olacak.” dedi.

Çarşamba’da ilçe ve beldelerin köy ve mahalle muhtarları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Muhtarlara 2014 yılı yerel seçimlerinin ardından uygulanacak olan Büyükşehirler Yasasıyla ilgili bilgiler verdi. Adapark Göl Restoran’da düzenlenen İftar yemeğinde konuşan Başkan Dündar, “2014 yerel seçimlerinin ardından uygulanacak olan Büyükşehirler Yasasıyla hizmet bir noktadan planlanmış ve bir noktadan dağıtılmış olacak. Bu düzenlemeyle birlikte daha kısa süreler içerisinde büyük işleri gerçekleştirme imkânını hep birlikte elde etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

DÜNDAR, “KÖY KAVRAMI KALKIYOR”

Belediyecilik ve şehircilik faaliyetlerinden bahseden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Türk Devletinin ve Türk milletinin ortak bir geleneğinden ve ortak bir değerinden bahsederiz. Belediyecilik ve şehircilik faaliyetlerimizi her gün üzerine koymaya çalıştığımız işlerimizi bu anlayışla yapıyoruz. Bu çok önemlidir ve bizim toplumsal dayanışmamıza manevi dayanışmamıza ruhumuza ve bizi birlikte kılan bir kılan geleceğe emin adımlarla ilerlememizi sağlayan düşüncenin ana fikri budur diye ifade etmek istiyorum. Önümüzde ki süreçte köy kavramı Büyükşehir yasasının getirdiği düzenleme ile artık kalkmış olacak. Samsun sınırları içerisinde bunun biri sonucu olarak Çarşamba’mızda artık Karadeniz’den Salıpazarı, Terme,  Tekkeköy ve Ayvacık sınırımıza kadar bir bütün olarak tek elden hizmet alacak. İlçe ve beldelerimizde bulunan tüm köylerimiz yeni yasayla mahalleler olacaklar ve o şekilde hizmet alacaklar. Hizmet bir noktadan planlanmış ve bir noktadan dağıtılmış olacak. Bu çok önemli ve faydalı bir gelişme olarak inşallah seçimlerle birlikte 2014 den itibaren uygulanacak. Yeni düzenlemeyle birlikte çok daha fazla işleri, çok daha büyük kaynakları kullanma ve daha kısa süreler içerisinde büyük işleri gerçekleştirme imkânını hep birlikte elde etmiş olacağız. Bu çok önemli bir gelişme çalışmalarımızı ve geleceğe dönük işlerimizi buna göre planlıyoruz.” diye konuştu.

DÜNDAR, “9 YILDA ÇARŞAMBA ÇOK DEĞİŞTİ”

İnsaf sahibi her gözün görebileceği büyük işler yaptıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Yakın bir zaman içerisinde yine sizlerle bir arada bulunmuş yine şehir merkezinde yaptığımız bir takım çalışmaları yerinde gözleme müşahede etme imkanı elde etmiştik. Bu çalışmalarımızda da o günkü gezimizde de görüldüğü gibi çarşambamızın çok değişik noktalarında değişik çalışmalarımız devam ettiriyoruz. 2004 yılından 2014 yılına kadar bu geride bıraktığımız on yıllık süre içerisinde çarşambamızda insaf sahibi her gözün göreceği ve insaf sahibi her aklın her kalbin idrak edeceği kabul edeceği çok büyük çalışmaları Çarşamba belediyesi yerine getirdi. Çarşamba belediyesi olarak bunları biz gerçekleştirdik. 2004 yılından 2014 yılına bu geride bıraktığımız dokuz, on yıllık süre içerisinde belediyemiz sayıları altmışı aşan belli başlı büyük projeleri gerçekleştirdi. Bunların maliyetleri 250 milyonu buluyor ve 2013 yılını itibariyle de  şu an üzerinde çalıştığımız ve mahalli büyüklükleri  70  milyonu aşan  önemli çalışmalarımız  var. Eski sebze hali ve stadyumun bulunduğu alandaki  çarşı çalışmamız yeni konut  alanı çalışması orada yaptığımız düzenlemeler geçtiğimiz günlerde iki üç gün önce inşasına başladığımız  Ondokuzmayıs üniversitesine bağlı  üçüncü fakülte inşaatımız diğer inşaatlarımız  Çarşamba şehir merkezinde, Çarşamba ilçesi genelinde  yaptığımız yol alt yapı  faaliyetlerimiz büyük çalışmalar olarak takdir görüyor.

“ÇARŞAMBAMIZI BİR BÜTÜN OLARAK PLANLAYACAĞIZ”

Artık köylerimizle birlikte Çarşambamızı bir bütün olarak planlayarak tüm köylerimizde ihtiyaçları ayrı ayrı yerinden tespit edip gereği için gerekli programları doğru ve pratik olarak ortaya koyacağız. Bunların çalışmalarını yaparak çok kısa süre içerisinde bu yasanın getirmiş olduğu imkanları inşallah köylerimizde mahallelerimizde artık yeni mahallelerimizde ayrı ayrı hep birlikte görme imkanımız olacak. Çarşamba'mızı bir bütün olarak inşallah bu anlayışla geleceğe taşımaya devam edeceğiz.

{gallery}insaf{/gallery}