ÇARŞAMBA’DA KURAN ZİYAFETİNE YOĞUN İLGİ

Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri Kuran ziyafeti ile devam ediyor. İl Müftüsü Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ünde katıldığı programa halk yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan Etkinlikleri Adapark Tarihi Çarşamba Evi Meydanı’nda devam ediyor. İl Müftüsü Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın katıldığı program gece geç saatlere kadar devam etti.

Çarşamba halkının mübarek Ramazan Ayını tebrik eden İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, “Ramazan ayında tuttuğumuz orucu bayram namazı ibadeti ile süsleriz. Bayramlarda öncelikle küskünler barıştırılmalı, çocuklar sevindirilmelidir. Ebediyete göçmüş yakınlarımızın kabirlerini ziyaret etmeliyiz. Bayramı bayram tadında ruhuna ve özüne uygun, İslami kurallar içerisinde yaşamalıyız.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Burayı bu yıl ramazan ayı için hazırladık. Sizlerde buralara gelerek hazırladığımız etkinlikleri izliyorsunuz. Çarşambamız bin yıldır İslam ırkı olan topraklar. 2013 yılında bizlerde vatan millet için çalışan Türkleriz, hurafe bidat nedir bilmeyiz. Bu sebeple Cenabı Allah bizleri aziz kıldı” dedi.

Çarşambalıların akın ettiği alanda imam hatipler tarafından Kuran Ziyafeti verildi.

{gallery}kuran1{/gallery}