ÇARŞAMBA STADYUMU HİZMETE AÇILDI

Çarşamba Belediyesi tarafından yaptırılan Çarşamba Yeşilırmak Stadyumu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ında katıldığı törenle hizmete açıldı

Ayvacık Yolu üzerinde Çarşamba Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Çarşamba Yeşilırmak Stadyumu Bakan Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, spor camiası ve Çarşamba halkının katıldığı törenle hizmete açıldı. Çarşamba Belediyesi, eski şehir stadyumu arsası karşılığında projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan onaylı yeni şehir stadyumu yaptı. 40 dönüm alan üzerine 5 bin kişi kapalı tribün kapasiteli inşa edilen yeni stadyumda, 6 kulvarlı atletizm pisti, tam donanımlı sporcu odaları, kafeteryalar yer alıyor

İLÇE SPORUNA HAYIRLI OLSUN

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Bu tesisimiz sadece bir stadyumdan ve onun açılışından öte bir çalışma değildir. 2006 – 2007 sebze halini yeni yerine taşıdıktan sonra, 1952 yılında yapılan Çarşamba Stadyumunun yeni yerine taşınması ve şehir merkezinde kalan eski sebze hali alanıyla birlikte stadyum alanının bir bütünlük içerisinde kentsel tasarım ve kentsel yenileme projesine tabi tutulması. Bu şekilde şehrimizin ve insanımızın yeni hizmetlerle ve imkânlarla buluşması düşüncesiyle bu çalışmamız başlamıştır. 2007 yılında Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğümüzden 100 dönümüne toplu konut, kalan 70 dönümüne spor kompleksi planlaması ile toplamda 170 dönümlük bu alanın satın alınmasıyla başlayan bir sürecin sonucudur açılışını yaptığımız stadyum. Gerek toplu konut alanı gerekse stadyum alanını çok uygun imkânlarla belediye ve dolayısıyla Çarşamba’mıza kazandırılmasına katkı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Herkesin hayranlık duyacağı takdir edeceği bir tesisi 1 – 1,5 yıl gibi çok kısa bir sürede Çarşamba’ya kazandırdık.” şeklinde konuştu.

SPOR YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Başkan Dündar, “İnşaatı devam eden Gençlik Merkezi, yeni inşa edilecek olan KYK yurt projesi ve suni çim saha projesi gibi birçok yatırım Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile yapılmış oldu. Çarşamba’da maliyeti 200 milyonu aşan hükümet yatırımları devam ediyor. Ayrıca belediyemizin de 2013 yılında maliyeti 70 milyonu bulan yatırımları var. Burada ayrıca yine Gençlik ve Bakanlığımızın desteği ile yapımına başlayacağımız 2 bin kişilik kapalı spor salonu inşaatımız olacak. Bu stadyumumuzun Çarşambalılara ve Çarşambaspor’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÇARŞAMBASPOR TARAFTARI BU STADYUMU DOLDURMALI”

Çarşamba İlçesi’nin eski, köhne ve yıkılmak üzere olan stadyumdan tam donanımlı yeni bir stadyuma kavuştuğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “İlçeye 1952 yılında yapılan eski stad ömrünü tamamlamıştı. Bu stadyumu Bakanlığımız ve Çarşamba Belediyesi arasından imzalanan protokolle arsa karşılığı Çarşamba Belediyesi yaptı. Bakanlık olarak bizde ek kaynak desteğinde bulunduk. Sonunda da çarşambamızın PTT 1. Lig ve hatta Süper Lig’de mücadele eden takımlarımızda bile bulunmayan 5 bin 200 kapasiteli bu stadyumu oldu. Bu stadyumu Çaşrambaspor taraftarlarının doldurmasını bekliyoruz. ” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK MERKEZİNİ ÇARŞAMBA’YA KAZANDIRACAGIZ”

Çarşamba’da Adapark’da inşaatı devam eden Gençlik Merkezi’ni ziyaret ettiklerini belirten Bakan Kılıç, “Çarşamba’da yapımı devam eden Gençlik Merkezi inşaatını Sayın Valimizle birlikte gezdik. İçinde kapalı salonu bulunan 4 bin m2 kullanım alanına sahip bu alanı Çarşambamıza kazandıracağız. Gençlerimiz burada eksiklerini tamamlayacaklar. Enstrümanlardan her türlü halk oyunlarına varıncaya kadar etkinliklere katılacaklar. Çarşamba’ya yeni bir spor salonu kazandırıyoruz. Çarşamba Belediyesi üzerinden yapacağımız kapalı salonumuz 2 bin kişi seyirci kapasiteli olacak. 7 milyon ihale bedeline bu salonu yapacağız. Çarşamba’da yapımına başlayacağımız bu salonun yüzde 55’ini Bakanlığımız, yüzde 45’ini de Çarşamba Belediyesi yapacak. Çarşamba’nın gençleri bu hizmetleri hak ediyor. Ayrıca burada 500 kişilik bir öğrenci yurdumuzun inşasına başlayacağız.” dedi.

{gallery}STAD{/gallery}