DEĞİRMENBAŞI CADDESİ YENİLENİYOR

Çarşamba Belediyesi, İlçenin araç trafiği en yoğun olan caddelerinden biri olan Değirmenbaşı Caddesi asfaltını yeniliyor. Cadde yeni haliyle kaldırımlarıyla birlikte yaklaşık 17 metre genişlikte olacak.

Kirazlık Çay Mahallesi Değirmenbaşı Caddesi yolları yenileniyor. İlçenin araç trafiği en yoğun caddelerinden biri olan Değirmenbaşı Caddesi kaldırımlarıyla birlikte 12 – 17 metre aralığında değişen genişliklerle yeniden yapılıyor. Mevcut yol yaklaşık 40 cm kadar kazılarak yol sağlı sollu genişletiliyor.

“DEĞİRMENBAŞI CADDESİ, YEŞİLIRMAK KIYISINA YAKIŞAN BİR CADDE OLACAK”

Çarşamba’da yol çalışmalarında önemli mesafeler kat ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçenin tüm mahallelerinde yol çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Başkan Dündar, “Devam eden doğalgaz ve altyapı çalışmalarının ardından sokaklarımızı yeniliyoruz. Birçok sokak ve caddenin bozulan yollarını sökerek yeniden yaptık. İlçemizin en eski caddelerinden biri olan Değirmenbaşı Caddesi’ni Yeşilırmak Kıyı Çalışmaları kapsamında yeniliyoruz. Yaklaşık 2 km uzunluğundaki caddeyi sağlı sollu genişletiyoruz. Yol yeni haliyle kaldırımlarıyla birlikte kimi yerlerde 17 metre genişliğe kadar ulaşacak. Cadde üzerinde bulunan köprülerin kavşak ve yol düzenlemeleri de yapılıyor. Yol çalışmaları tamamlandığında Yeşilırmak Kıyısına Yakışan Bir Cadde Olacak. Aynı caddeyi güneyde TOKİ yanından Ayvacık yoluna bağlıyoruz. İlçemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

MODERN ŞEHİRCİLİK VİZYONUNA SAHİP BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ

Çarşamba İlçesi’nde Belediye sorumluluk alanında yapılmış yolların toplam uzunluğunun yaklaşık 800 km. ye ulaştığını ifade eden Başkan Dündar, “İlçemizin kanalizasyon, yağmur ve içme suyu gibi alt yapı hizmetleri ile yol, imar ve çevre düzenlemesi çalışmaları modern şehircilik vizyonuna sahip bir anlayışla yapılmaktadır. Yeni köprü ve yollarla ilçemize değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

03.09.2013