ÇARŞAMBA’DA GAZİLER GÜNÜ

Çarşamba ilçesinde, "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle tören düzenlendi. Tören sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Gazileri minnetle ve gururla anıyoruz.” dedi.

Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde yapılan törende Kaymakam Caner Yıldız, Garnizon Komutanı Zafer Öz, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, Sosyal Yardımlaşma Şube Müdürü Tevfik Akın, İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Siyasi Parti Temsilcileri, sivil toplum kurumu üyeleri, gazi ve şehit yakınları hazır bulundu.

Törende ilçe protokolü, belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Şehit babası Fevzi Kocabaş yaptı. Kocabaş, "Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir milletir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış, çok şehit ve gazi vermiştir. Türk milleti gazi ve şehitlerini en derin duygularla anmaktadır. Gazilerimiz Türk milletinin onuru ve gururudur" dedi.

DÜNDAR, “GAZİLERİ MİNNETLE VE GURURLA ANIYORUZ.”

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 19 Eylül Gaziler Günü'ne ilişkin açıklamada bulundu. Gazileri minnetle ve gururla andığını belirten Dündar, "Bizim ülkemiz gaza ülküsü üzerine kurulmuştur. Bu topraklar, bu ülküyle, bu inançla İslamlaştırılmış topraklardır. Bu bakımdan gerek şehitlik, gerek gazilik inancı ve düşüncesi bizim için önemli bir yer tutmaktadır. Hiçbir beklenti olmadan tamamen ilahi Kelimetullah adına bu toprakları İslamlaştıran ve bize mülk olarak bırakan tüm gazilerimizi bin yıldır bu inançla düşünceyle gazilik gibi önemli bir mertebeyi elde eden tüm şehit ve gazilerimizi bu nedenle rahmet ve minnetle anıyor ve yad ediyoruz" şeklinde konuştu.