BAŞKANLARDAN, DÜNDAR’A AHİLİK ZİYARETİ

Çarşamba’da bulunan esnaf odaları başkanları Ahilik Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı ziyaret ettiler. Başkan Dündar, “Ahilik, dayanışma ve yardımlaşmanın sembolüdür” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Başkanı Selaattin Akkuş, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mithat Özcan, Bakırcılar Odası Başkanı İsmail Çelik, Bakkallar Odası Başkanı İsa Acar, Demirciler Odası Başkan Yardımcısı Kerim Çakır, Terziler Odası Başkanı Enver Yılmaz, Marangozlar Odası Başkanı Yusuf Dündar, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Gümüş, Kahveciler Odası Başkan Yardımcısı Erdal Çalışkan, belediye meclis üyeleri ve bir grup esnafında katıldığı ziyarette Ahilik sohbeti yapıldı.

DÜNDAR, “AHİLİK DAYANIŞMANIN SEMBOLÜDÜR”

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, dürüstlüğü, doğruluğu, hizmette mükemmelliği merkeze alan Ahilik kültürüne her zaman olduğu gibi günümüzde de büyük ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Başkan Dündar, “Ahilik anlayışı, bir yandan mesleki ve toplumsal bir işlevi yerine getirirken, bir yandan da mesleki örgütlenmenin ne derece önemli olduğunun da adeta bir simgesidir. Hizmette mükemmellik” felsefesiyle birliğin ve dayanışmanın çok güzel örneklerini hayata geçiren Ahilik kültürünün, günümüz için de çok değerli ayrıntıları içinde barındırıyor. Gençlerin iyi yetişmesinden meslek kazanmalarına kadar birçok toplumsal görev üstelenen Ahilik anlayışı, savaş ve afetlerde gösterdiği dayanışma ve beraberlik anlayışıyla da günümüz dünyasına çok önemli mesajlar bırakmıştır” ifadelerine yer verdi.

Akkuş, “Ahilik Haftası Kutlu Olsun”

Ziyarete katılan oda başkanları adına konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Başkanı Selahattin Akkuş, “Ahilik haftası nedeniyle Belediye Başkanımızı ziyaret edip sohbet ettik. İstek ve taleplerimizde oldu kendisi de açık yüreklilikle karşılık verdi. İnanıyoruz ki Çarşamba’yı ve esnafımızı güzel günler bekliyor. Tüm Hemşehrilerimizin Ahilik Haftasını kutluyoruz.” dedi.

{gallery}ahilik{/gallery}