ÇARŞAMBA İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİME BAŞLADI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içinde yapılan İletişim Fakültesi törenle eğitim-öğretim hayatına başladı. Başkan Dündar, “Çarşamba 2. Fakültenin gururunu yaşıyor.” dedi.

Samsun Çarşamba ilçesinde Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi’nden sonra İletişim Fakültesi’nde törenle hizmete açıldı. OMÜ Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi içinde yapılan İletişim Fakültesi’nin 2013-2014 eğitim yılında hizmete açılış törenine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar ve çok sayıda öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. İletişim Fakültesi’nin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ, OMÜ bünyesinde açılan Çarşamba İletişim Fakültesi’nin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

BAŞKAN DÜNDAR, “SIRA 3. FAKÜLTEDE”

Çarşamba’nın 2. Fakültesi olan İletişim Fakültesi’nin eğitim-öğretime açılmasının gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Fakülteleri Çarşamba’ya kazandıran Hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu’ya teşekkür etti. Başkan Dündar, “2010 yılında Hukuk Fakültesi ile başlayan üniversite yolculuğumuz bugün İletişim Fakültesi’nin öğrenime açılmasıyla devam ediyor. İlçemize kurulacak 3. Fakülte olan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin inşaatına başladık. Yine bu kampus alanında olan 3. Fakülteye de Hayırsever Mustafa amcamızın desteği devam ediyor. Kampus alanı içerisinde 12 dönümlük bir alanda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 500 kişilik devlet yurdu inşa ediliyor. Bir yıl gibi kısa bir sürede öğrenci yurdu yapılmış olacak. Bu kampus alanı hali hazırda 50 dönüm alan üzerinde hizmet veriyor. Biz burayı 75 dönüm olarak planladık. Samsun’a 35 km mesafe de olan Çarşamba İlçesi her gecen yıl Samsunla bütünleşen yakınlaşan bir ilçedir. İletişim Fakültesi İlçemize öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

“ÇARŞAMBA’DA SEVGİ VE HEYECANLA ANILACAK İŞLER YAPILIYOR”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise ilçeye yeni kazandırılan fakültenin sıkıntılarını bildiklerini ve en kısa sürede bunları çözüme kavuşturacaklarını belirterek, "Göreve geldiğimizde fakülte sayımız 9 iken, bugün 17 fakülteye sahibiz. Yine 25 bin öğrencimiz varken, bugün 45 bin civarında öğrenciye eğitim veren büyük bir üniversite haline geldik. İlçelerimizde açılan fakülteler büyük gelişim sağladı. Çarşamba bu bakımdan hayırsever iş adamımız Mustafa Kemal Güneşdoğdu amcamız bu yönden diğer ilçe ve iş adamlarımıza ilham kaynağı oluyor. İnanıyorum ki daha da gelişecek ve daha fazla fakülteye kavuşacağız. İlçemize ve ülkemize fakültemizin hayırlısı olmasını diliyor, bu günün görüntülerini saklamanızı ve gelecek 20-30 yıl sonrasında bu günü mutlaka heyecan ve sevgi ile anacaksınız. Gelecekte buradan mezun olacak öğrencilerimiz bugünlerini mutlaka gülümseyerek hatırlayacaklardır." Son olarak iş adamı Mustafa Kemal Güneşdoğdu ise yaptığı konuşmada her bina sonrasında biraz daha gençleştiğini dile getirerek, İlçemize 3. fakültenin müjdesini vermek istiyorum. Yine bu alanda Sosyal Bilimler Fakültemizin inşaatı başladı. Umuyorum ki bu fakültemizi de kısa sürede eğitime kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar hep birlikte kurdeleyi keserek İletişim Fakültesi’ni eğitim hizmetine kazandırdılar. Törende bazı öğretim üyelerine de biniş giydirildi.

{gallery}iletisimac{/gallery}