ÇARŞI VE YAŞAM ALANI İNŞAATINDA SONA DOĞRU

Çarşamba Belediyesi Kentsel Tasarım Çalışmaları kapsamında eski hal ve eski stadyum bölgesinde yapımına başladığı Çarşı - Şehir Meydanı ve Yaşam Alan inşaatında sona doğru ilerliyor.

Çarşamba eski sebze hali ve Yeşilırmak Stadyumunun yenilerinin yapılarak Belediye tarafından yerlerine taşındıktan sonra, şehir merkezindeki bu değerli alanlara uygulanacak, Kentsel Tasarım çalışmalarına başlandı. Çarşamba Belediyesi, bu alan içerisinde kapalı otopark, alışveriş, eğlence, sinema, kafe fast food ihtiyaçlarının görülebileceği bir çarşı Avm ile birlikte şehir meydanı ve yaşam alanı inşa ediyor.

“ÇARŞAMBA’YA YENİ YAŞAM ALANI”

Çarşı, şehir meydanı ve konut çalışmaları hakkında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Tamamlandığında ilçemizin ticari ve ekonomik yapısına önemli katkı sağlayacak olan bu çalışma toplamda 43 bin metrekare alan üzerinde devam ediyor.” dedi. İnşaatı devam eden 320 konutun satışına başladıklarını belirten Belediye Başkanı Dündar, “Kentsel tasarım çalışmaları kapsamında eski stadyum alanında bulunan 22 bin m2'lik alana 8 blok ve 320 daireden oluşan bir konut alanı yapıyoruz. Modern görünümü ve mimari yapısı ile örnek bir yaşam alanı oluşturuyoruz. İnşaatı halen devam eden konutların satışları iyi gidiyor. Hemşehrilerimiz belediye çalışmalarına güveniyor ve destek veriyor.” şeklinde konuştu.

“ÇARŞAMBA’YA YENİ BİR ÇARŞI”

Çarşamba’ya mimari kimliğe sahip bir Çarşı kazandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşı - Şehir Meydanı ve Yaşam Alanı projemizin önemli bir bölümünü oluşturan alışveriş merkezi inşaatı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Eski hal bölgesinde bulunan 21 bin m2'lik alanda; altında büyük otopark, üstünde ise market, kafeler, fast-foodlar, camii, meydanı ve yeşil alanı olan bir çarşı inşa ediyoruz. Bu proje ile Çarşamba'nın çehresi değişecek. Çarşı ve marketin dışında bu alanda sinema salonu ve sinema salonlarının yanında da bir çocuk eğlence merkezi olacak. Çarşı ile Kızılay Caddesi'ni birbirine bağlayan bir de yol yapıyoruz. Bu çalışma ile ilçemizin sosyo kültürel yapısına önemli katkıda bulunmuş olacağız. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

“ÇARŞI’NIN ÖNÜNÜ AÇACAGIZ”

Çarşı inşaatı yanında bulunan Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu ve Pancar Kooperatifi’nin buradan taşınacağını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar,

“Öncelikle buraları yıkıp yaptığımız alışveriş merkezinin önünü açmayı ve Karayolundan görünürlüğünü sağlamayı hedefliyoruz. Alışveriş merkezimizi bu senenin sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Bu alanda mimari kimliği olan bir Camii ile İlçe Müftülük hizmet binası yapıyoruz.” dedi.

Samsun Özel İdaresi işbirliğiyle Çarşamba’da inşa etikleri Öğretmenevi ve Eğitim Merkezi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Dündar, “Öğretmenevi inşaatında sona geldik. Kaba inşaatını tamamlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile İlçemize 2 bin kişi kapasiteli spor salonu yapımı için çalışmalara başladık.” dedi.