ÇARŞAMBA BELEDİYESİ ÖĞRETMENEVİ YAPIYOR

Samsun Ordu Karayolu üzerinde inşa edilen Çarşamba Öğretmenevi ve Eğitim Merkezi, bölgenin en modern ve donanımlı Öğretmenevlerinden biri oluyor.

Çarşamba Belediyesi tarafından önceki yıllarda yerel imkânlarla su basman kotuna kadar bu inşaatın temeli atılmış ancak daha sonra kesintiye uğrayarak yarım kalmıştı. Samsun Valiliği İl Özel İdaresi ve Çarşamba Belediyesi arasında gerçekleştirilen bir protokolle bu yıl tekrar başlayan öğretmenevi inşaatı tamamlanıyor.

“ÖĞRETMENEVİ 2013 YILSONUNA TAMAM”

Önceki yıllarda yerel imkânlarla inşaatına başladıkları Öğretmenevi’nin Çarşamba Belediyesi’nin eseri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “İlçemize yakışır bir Öğretmenevi yapmayı uzun süredir hedefliyoruz. Hatta geçtiğimiz yıllarda yerel imkânlarla temelini attık ancak yarım kalmıştı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’ın destekleri ve talimatları ile inşaata yeniden başladık ve yılsonuna kadar tamamlıyoruz. 2 milyon 300 TL yapım bedelli Öğretmenevi inşaatının ihalesi belediyemiz tarafından yapıldı. Projenin yarısını belediyemiz, diğer yarısını ise Samsun İl Özel İdaresi üstlendi. Uzun yıllardır ilçemizin gündeminde olan Öğretmenevi belediyenin yeni eseri olarak şekilleniyor. İnşallah çok kısa bir sürede tamamlayıp hizmete açacağız.” şeklinde konuştu.

DÜNDAR, “EĞİTİM CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN”

Çarşamba Öğretmenevi’nin projesiyle de güzel bir eser olacağını dile getiren Başkan Dündar, “Samsun-Ordu Karayolu kenarında inşa ettiğimiz öğretmenevinin üst katlarında otel konaklama bölümleri, alt katlarında büyük salonlar, en üst katında ise çok amaçlı hizmet verecek salonu bulunuyor. Dış cephesiyle de örnek bir yapı olan Öğretmenevi ilçemizin ve bölgenin ihtiyacını karşılayacak. Güzel bir eser bunu belediye olarak yapıp ilçemize kazandırmaktan memnuniyet duyuyoruz. Eğitim camiamıza ve Çarşambamıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.