ÇARŞAMBA YENİ YOLLARLA GELİŞİYOR

Samsun-Çarşamba Demiryolu’nun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan yaklaşık 3 Km’lik bölümünün kaldırılmasının ardından Çarşamba Belediyesi yol yapım çalışmalarına başladı.

Demiryolu’nun şehir içinde kalan ve atıl durumda olan bölümünün kaldırılmasının ardından yol çalışmaları başladı. Çarşamba Belediyesi tarafından tren yolunda başlatılan çalışmalar kapsamında Beylerce Mevkii’nden şehir merkezinde İstasyon’a kadar olan tren rayları söküldü. Rayların kaldırılmasıyla birlikte yapılan imar uygulamalarının ardından bu bölgede altyapı ve yol çalışmaları başladı.

BÖLGE MODERN ŞEHİRCİLİK HİZMETLERİNE KAVUŞUYOR

Demir yollarının kaldırılmasının ardından altyapı ve yol çalışmalarına başladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, bölge sakinlerinin de talepleri doğrultusunda zaman kaybetmeden çalışmalara başladıklarını ifade etti. Başkan Hüseyin Dündar, “Çarşamba Belediyesi olarak Devlet Demir Yolları ile yaptığımız protokol ile yaklaşık 10 yıldır atıl durumda olan ve günümüz demiryolu ulaşımı özelliğini kaybeden Çarşamba-Samsun Tren Yolu Hattının şehir merkezinde kalan 3 Km’lik bölümünü kaldırdık. Rayların kaldırılmasının ardından bu hat üzerinde yaşayan mahalle sakinlerine yol ve alt yapı hizmeti götürme imkânına kavuştuk. Şehir merkezinde ulaşımın ve trafiğin yoğun olduğu bölgede bu hat nedeniyle meydana gelen aksaklıkları da gidermiş oluyoruz. Yaptığımız imar uygulamaları ile bu bölgeye 10 - 15 metre genişliğinde araç ve yaya yolları yapıyoruz. Yolumuzu açan Devlet Demir Yolları yetkililerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tren yolu üzerinde oturan bölge halkı, yıllardır atıl durumda olan tren yollarının yerine yapılan yeni araç ve yaya yolları için Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a teşekkür ettiler.

{gallery}trenyolu{/gallery}