ÇARŞAMBA BELEDİYESİ OKUR VE YAZARI BULUŞTURDU

Çarşamba Belediyesi Ali Fuat Başgil Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “1 İnsan, 1 Kitap, 1 Dünya okur-yazar buluşmasının bu ayki konuğu Yazar Sadık Yalsızuçanlar oldu.

Çarşamba Belediyesinin organize ettiği Ali Fuat Başgil Kültür Etkinlikleri Programı çerçevesinde “1 İnsan, 1 Kitap, 1 Dünya okur-yazar buluşması” Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konuk edebiyatçı yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın katıldığı etkinlikte Yalsızuçanlar, ‘Vefa Apartmanı: Tefik İleri’ konulu söyleşi yaptı.

Yalsızuçanlar, “Maddi ve manevi anlamda çok değerli topraklar üzerindeyiz. Bu gün sizlere kaleme almaya çalıştığım Vefa Apartmanı ve Tevfik İleri konulu kitabımdan bahsetmeye çalışacağım. Öğrencilik yıllarım Ankara’da geçti ve evim Vefa Apartmanına yakın bir yerdeydi. Okula giderken her gün o apartmanın önünden geçerdik ve o apartmanın bu kadar değerli bir apartman olduğunu bilmiyorduk” dedi.

Yalsızçanlar söyleşide Tevfik İleri’nin hayatından kesitler sunarak, söyleşiye katılanlara Tevfik İleri konusunda bilgiler verdi. Yalsızuçanlar tarafından Tevfik İleri’nin çocukluk yıllarından, öğrencilik hayatına ve son olarak 27 Mayıs Darbesinde yargılanma sürecine kadar örnekler vererek anlattığı konu etkinliğe katılanlar tarafından da dikkatlice dinlendi.

Program sonunda okurlarına kitaplarını imzalayan edebiyatçı yazar Sadık Yalsızuçanlar’a Belediye Başkanı Hüseyin Dündar tarafından Göğceli Camii portresi hediye edildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, edebiyatçı yazar Sadık Yalsızuçanlar’a teşekkür etti.

{gallery}okuryazar{/gallery}