ÇARŞAMBA’DA SERBEST BESİ BÖLGESİ KURULMA ÇALIŞMALARI

Çarşamba İlçesi’nde hayvancılık potansiyelinin artırılması amacıyla Kırsal Kalkınma Projesi İPARD hibelerinden yararlanmak için çalışmalar başlatıldı.

Sebze ve Meyve üretimi konusunda yüksek potansiyele sahip olan Çarşamba İlçesi’nde Besi Hayvancılığı’nın arttırılması amacıyla Çarşamba Belediyesi ile Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü harekete geçti. Bölgenin tek ruhsatlı hayvan pazarı ve mezbahanesine sahip olan Çarşamba’da, hayvancılık potansiyelini değerlendirmek, üreticilerin kazançlarını artırmak ve modern tesislerde üretim gibi konularda toplantı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçe Müdürü Osman Akman, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yetkilileri ve ilçede besi hayvancılığı yapan üreticiler katıldı. Toplantıda İPARD (Kırsal Kalkınma Projesi) başlığı altında sunulan ve % 60 hibe oranını kapsayan Hayvancılık Hibe Programlarından bahsedildi.

Çarşamba’da tarım ve hayvancılığın gelişmesini istediklerini belirten Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Büyükşehir Yasasıyla birlikle köy statüsünden mahalle statüsüne gecen tüm yerleşim birimlerinde çalışmalarımız var. İlçemizin mevcut 143 mahallesinde imkanlarımız ölçüsünde çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Tarım Müdürlüğümüzün de bu anlamda çalışmaları var. Şu an gündemde olan yapılan projelerden Çarşamba’mızın da faydalanması için hep beraber çalışıyoruz. Yerelde yapılan çalışmalar, ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlanacaktır. Bakınız İlçe Tarım Müdürlüğümüzün sizlere daha iyi hizmet verebilmesi için yeni hizmet binası yapıldı. Belediye başkanı olarak ben, İlçe Tarım Müdürümüz ve diğer inisiyatif sahipleri sizler için Çarşamba için çalışıyoruz. Bunlardan bi diğeri de TKDK kurumudur. Hibelerle projeler oluşturup kırsal kalkınmayı destekleyen bir kurum. Serbest Besi Bölgesi veya Organize Hayvancılık Bölgesi için çalışıyoruz.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, “Bölgemiz hayvancılık yönünden önemli bir bölgedir. Ruhsatlı hayvan pazarına sahip bir ilçeyiz. Salıpazarı, Ayvcık ve Terme İlçelerine yakınlığımız ve samsun-ordu karayolu üzerinde olmamızdan dolayı da özellikle büyükbaş hayvan sirkülâsyonu yoğun oluyor. Bu noktada üreticilerin şu an gündemde olan ve sahada Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Şube elemanlarının faaliyetine devam ettiği Şap aşılama çalışmalarını önemsiyoruz. Küpeleme ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu adına Tolga Özongan Serbest Besi Bölgesi Hibe Projesi ile ilgili bilgiler verdi.