YENİ FAKÜLTE VE MYO İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “10 yıl önce bir okulun alt katında iki sınıfta başlayan üniversite yolculuğumuz, yeni fakülte ve MYO inşaatları ile şekillenmeye devam ediyor." dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Ondokuzmayıs Üniversitesi Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nde inşaatı devam eden Çarşamba Sosyal Bilimler Fakültesi ve Mehmet Tülazoglu Adalet Meslek Yüksek Okulu yeni eğitim ve öğretim döneminde faaliyete girecektir. Üniversite yolculuğumuz devam ediyor." dedi.

“İLÇEMİZ; MÜSTAKİL ÜNİVERSİTESİ OLAN BİR MEMLEKET HALİNE GELECEK”

Yüksek öğrenim alanında büyük işler başardıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşamba’nın Yüksek Öğrenim yolculuğu, 10 yıl önce Endüstri Meslek Lisesi’nin alt katında iki sınıfta öğrenim gören 100 üniversite öğrencisi ile başladı. Şuan da Çarşamba’da; hukuk fakültesi, iletişim fakültesi, Toplum Ve İnsan Bilimleri Fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu bulunuyor ve bu okullarda 3 binden fazla üniversite öğrencisi öğretim görüyor. Biz bunu çok memnuniyetlikle hayranlıkla saygıyla karşılıyoruz. Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nde inşaatı devam eden Çarşamba Sosyal Bilimler Fakültesi ve Mehmet Tülazoglu Adalet Meslek Yüksek Okulu yeni eğitim ve öğretim döneminde faaliyete girecektir.   Nicelik her şey değil ama bizim yetişen gençlerimizin yüksek öğrenimle buluşması kaçınılmaz bir mecburiyet artık buna inanıyoruz. Bütün Dünya da temel öğretimini, liseyi tamamlayan gençler üniversite öğrenimini yerine getiriyor. Bu Türkiye’de de böyle olmalı ve böyle olacak. Bu sebeple 10 yıl önce çok sınırlı sayıda üniversitesi olan Türkiye, şuanda bütün illerinde üniversitesi olan hatta önemli üniversite altyapılarını tamamlamış ilçelerinde yeni üniversiteler açılan bir Türkiye konumuna geldi. İnşallah yakın gelecekte bizim ilçemizde müstakil üniversitesi olan bir memleket haline gelecek. Hayırseverlerimiz ile birlikte bunun için gayret ediyoruz, bunun için mücadele ediyoruz. Hayırseverlerimize minnettarız.” şeklinde konuştu.