GÜNEŞDOĞDU, DUALARLA UĞURLANDI

Çarşambalı eğitim gönüllüsü Hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu, 92 yaşında hayatını kaybetti. Güneşdoğdu, dualar ile son yolcuğuna uğurlandı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde eğitim alanında büyük katkıları bulunan Kemal Güneşdoğdu için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hukuk ve İletişim Fakültelerinin bulunduğu ve kendi adının verildiği kampüstte tören düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde yapılan törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, mülki amirler ve daire başkanları ve üniversiteli yöneticiler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Mustafa Kemal Güneşdoğdu için duygularını şöyle ifade etti: Servetinin tamamını eğitime adayan, güzel insan, hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu’yu kendisine yakışır bir şekilde uğurluyoruz. Gerçekten eğitim için Çarşamba’da büyük katkıları olmuştur. Allah’tan rahmet diliyorum.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, şunları söyledi:

Şu anda bir eğitim ve bilim ocağı olan bu kampüs DSİ’nin bir yerleşkesiydi. Ve şu anda kurulan bu eğitim alanı eğitimcileri ve öğrencileriyle çok önemli bir yer haline geldi. Aynı şekilde Kurupelit Kampüsümüzdeki Mustafa Kemal Güneşdoğdu adını taşıyan amfilerde öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Mustafa amcamız bu bina tamamlanıp eğitim vermeye başlayınca bu işin keyifli ve huzur verici olduğunu söylemişti. Ardından başka binalar yaptırmak istediğini söyledi. Yaptığı işlerden hep mutluluk ve huzur duydu. Faydalı ve hayırlı biriydi. Benim temennim bu eğitim ve bilim yuvasından kendisi gibi faydalı ve hayırlı insanlar yetişmesidir

Rektör Akan dan sonra konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Mustafa Kemal Güneşdoğdu ağabeyimiz damıtılmış bir su gibi bir hayat yaşamıştır. Onu bu cümleyle ifade edebiliriz. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Mustafa Kemal Güneşdoğdu için Allah’tan rahmet dileklerinde bulunarak, “Mustafa Kemal Güneşdoğdu’ya kendisinin yaptırdığı katkılarının olduğu eserlerin bulunduğu bir yerde veda ediyoruz. Umudumuz buradan birçok Mustafa Kemal Güneşdoğduların yetişmesidir” diyerek yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Törende yapılan konuşmaların ardından Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı dua yaptırarak helallik aldı. Duanın ardından Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Çarşamba Rıdvanpaşa Camisi’ne götürüldü.

Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da katıldı.

Cenaze namazının ardından Mustafa Kemal Güneşdoğdu'nun naaşı Göğceli Mezarlığı’nda toprağa verildi.