ÇARŞAMBA’DA MİLLİ EĞİTİM ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçedeki okul, yurt ve spor salonu inşaatlarını ziyaret etti. Başkan Dündar, “Çarşambamız Milli Eğitim yatırımları alanında altın çağını yaşıyor.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir,  İlçedeki okul, yurt ve spor salonu inşaatlarını ziyaret ettiler. İnşaatları gezen Başkan Dündar, inşaatların yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“ÇARŞAMBA’YA YENİ OKULLAR GELİYOR”

Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi ile İmam hatip Lisesi ve Spor Salonu inşaatlarını gezen Başkan Dündar, Çarşamba’mıza yeni eserler kazandırmaya devam ediyoruz.” dedi. Dündar, “ İlçemizde 32 derslikli Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi, 24 derslikli İmam hatip Lisesi ve Spor Salonu, İmam-hatip Kız Lisesi yanında 200 yataklı kız öğrenci yurdu ile 12 derslikli Ağcagüney İlk Okulu inşaatları devam ediyor. Sosyal donatıları, atölyeleri, öğretmen odaları, idari birimleri ve yurtları ile ilçemize yeni okullar kazandırıyoruz. Yeşilırmak Mahallesi Fatih Okulu ve Sanayi Sitesi Mesleki Eğitim Merkezi’ne yapılacak olan 12 derslikli ek bina ile yeni kız meslek  lisesi yanına yapılacak olan 200 yataklı kız öğrenci yurdu işlerini takip ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yatırımları olan tüm bu projeler Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Belediyemiz katkılarıyla devam ediyor. 2016 yılı sonuna kadar inşaatların tamamlanması hedefleniyor.’ diye konuştu.

“KURUMLARIMIZIN İŞBİRLİĞİ BAŞARI GETİRİYOR”

Çarşamba’ya milli eğitimin her alanında yatırımların yapıldığını kaydeden Başkan Dündar, “Önümüzdeki iki yıl Çarşambamız Milli Eğitim yatırımları alanında altın çağını yaşıyor. İlçemizin derslik ihtiyaçlarını ve okullarımızın sosyal donatılarını tamamlıyoruz. İşlerimizi takip ediyoruz. Belediye olarakta biz bu yatırımların arazilerin temin edilmesi noktasından tutunda işbirliği protokolleri ile ortak projeler yapılmasına kadar Çarşamba Öğretmenevi örneğinde olduğu gibi birçok işi birlikte yürütüyoruz. Çarşamba Belediyesi olarak 2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığımız ile yeni bir proje başlatacağız. Bölgemizde yaşayan engelli çocuklarımızın ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde eğitimlerinin yapılacağı özel eğitim merkezinin de yapımını belediye olarak biz üstleniyoruz. Belediyemiz tarafından inşaatı su basman seviyesine kadar yapılan 12 derslikli Ağcagüney okulunun yapım maliyetini Gençlik ve Spor Bakanlığı,  Samsun Valiliği ve belediyemiz arasında yapılan protokol ile bakanlığımız karşılayacak. Sayın bakanımıza, milletvekillerimize ve yatırımların bu aşamaya gelmesinde emeği gecen bürokrat ve çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.