ÇARŞAMBA’DA ERBAKAN HOCAYA VEFA

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Dünden Bugüne 100 Büyük Türk” konulu etkinlikleri kapsamında Çarşamba İlçesi’nde “Prof. Dr. Necmettin Erbakan” konulu sergi düzenledi.

Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam-hatip Lisesi tarafından Emirgan Parkı’nda düzenlenen programa Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Altınöz, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, ilçe protokolü ve gençlerin katıldı.

“ERBAKAN’I VE SİYASİ DAVASINI ANLAMAK”

Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Türkiye’de gençlerin oylarıyla belirlenen 100 Türk Büyüğü listesine giren 54 Hükümeti’nin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız vefatının beşinci yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerle anılıyor.” dedi. Başkan Dündar, “Öncelikle hocamız minnetle rahmetle anıyoruz. Alla gani gani rahmet eylesin. Erbakan hocamız memleketimize hatta dünyaya mal olmuş bir insandır. Erbakan denildiğinde Milli Görüş olarak ifade edilen onun davasını iyi anlamak gerekir. Milli görüş hareketini rahmetlinin 1969 yılında kurduğu Milli Nizam Partisi ve bir siyasi hareketle ifade etmek onun anlayışını sınırlamak onun bu davasını mahdut bir çerçeveye hapsetmek olur.  Son yüzyıldaki siyasi düşünceyi iyi tahlil ederek Erbakan hocamızı ve siyasi davasını daha iyi anlayabiliriz. Son asırdaki Osmanlı ve Anadolu coğrafyasındaki siyasi düşünceyi dört bölüm halinde ele alabiliriz. Birincisi ümmetin ve ümmet coğrafyasının bir arada tutulmasını isteyen Sultan Abdülhamit Han’ın başlattığı ve maalesef olumlu neticelenmeyen birinci dönem, 1945’e ikinci Dünya Savaşı sonuna kadar devam eden ikinci dönem ve sonrasında Erbakan Hocamızın Kıbrıs harekâtıyla bu milletin yeniden kendisine gelmesine ve yeniden yeryüzünde söz sahibi olabileceği özgüveni yakaladığı bir üçüncü dönem ve ondan sonraki günümüze kadar devam eden dördüncü dönem ile 25 yıllık dilimlerle Türk Siyasi Hayatını ve Erbakan gerçeğini anlamak daha doğru olur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“MİLLİ GÖRÜŞ; TOPRAKLARIMIZIN İSLAM MAYASIYLA YOĞRULMASIDIR”

Milli görüşün Türk topraklarının İslam mayasıyla yoğrulmasındaki görüş olduğunu kaydeden Başkan Dündar, “Erbakan Hocaya Milli Görüş nedir diye sorulduğunda Hoca, Milli Görüş 1071 de Sultan Alpaslan ve ordusunun Malazgit’te, Fatih Sultan Mehmet’in 1453 de İstanbul’da taşıdığı görüştür milli görüş diye ifade ederdi. Yani bu toprakların Anadolu’nun İslamla mayalanmasında İslam hamuruyla yoğrulmasındaki görüştü. Dönemin şartları ve zorlukları içerisinde Erbakan hocamız bunları ifade ediyordu. Bu günün her alandaki rahatlığı ve imkânı 1970 – 1980 lerde yoktu. Erbakan hoca aynı zamanda kurduğu 4 partisi kapatılan bir liderdir. Kendisini rahmetle anıyoruz.” diye konuştu.

Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Erbakan hocanın damadı Mehmet Altınöz, serginin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Erbakan’ı anlamak Türk İslam Tarihini anlamaktır” dedi.