ÇARŞAMBA, TÜYAP FUARINDA

Çarşamba Belediyesi, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açtığı tanıtım standı ile ilçenin tarihi değerlerini tanıtıyor.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan 2. İnşaat Fuarı'nda, Tarihi Kentler Birliği bölümünde yeralan belediye standları ilgi odağı oldu.

GÖĞCELİ CAMİİ'NE YOĞUN İLGİ

Çarşamba Belediyesi tarafından açılan stantta ilçede bulunan tarihi ve kültürel mekanlar tanıtılıyor. Belediyenin güncel çalışmalarının da sergilendiği stantta 8 yüzyılı aşkın tarihi ile Türkiye'nin ibadete açık en eski ahşap camii olan Göğceli Camii yoğun ilgi görüyor. Çarşamba'da kültür ve inanç turizmine önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "İlçede inanç ve kültür turizmini harekete geçirmek için Yeşilırmak ve tarihi mekanları kapsayan projeler üretiyoruz. Fuar kapsamında tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik düzenlenen bölümde belediye olarak yerimizi aldık" diye konuştu.