Başkan Dündar, Tüyap İnşaat Fuarı'nda

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlen İnşaat Fuarını ziyaret etti.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde  bu yıl   2. düzenlenen İnşaat Fuarını ziyaret eden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, fuara katılan firma yetkilileri ve vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Dündar, fuarda Tarihi Kentler Birliği bölümünde yeralan Çarşamba Belediyesi ve diger belediyelerin stantlarını da gezdi.

Fuarı gezen Belediye Başkanı Dündar,  katılımcı ve ziyaretçilerin fuara olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Çarşamba Belediyesi olarak kendilerinin de fuarın Tarihi Kentler Birliği bölümünde stant açtıklarını kaydeden Başkan Dündar, "Açtığımız stant ile ilçemizin ve bölgemizi tarihi değerlerini tanıtıyoruz. İlçemizde gün yüzüne çıkmamış tarihi değerler var. Türkiye'nin ibadete açık en eski ahşap camii Çarşamba’da bulunuyor. 1800'lu yıllarda Osmanlı Hükümeti’nin güveni kazanmış Trabzon Valiliği görevi ile tüm Karadeniz'i yönetmiş Haznedarzade Süleymanpaşa ve ailesi Çarşamba'lıdır. Haznedarzade Süleymanpaşa ile oğulları Abdullahpaşa ve Osmanpaşa'yı ve ilçemizde bulunan eserlerini gelecek nesillere tanıtacağız. O yüzden tarih ve kültür ile ilgili çalışmaları önemsiyoruz. Fuar şehrimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.