KILIÇARSLAN, ÇARŞAMBALI OKURLARI İLE BULUŞTUk

TV Program yapımcısı şair ve yazar İsmail Kılıçarslan, Çarşamba Kitap Fuarı’nda “İslam ve Medeniyet” konulu söyleşi programına katıldı.

Çarşamba Belediyesi Ali Fuat Başgil Etkinlikleri Kapsamında bu yıl 4. Düzenlenen Çarşamba Kitap Fuarı devam ediyor. Fuarın 4. Gün söyleşi konuklarından Televizyon programı yapımcısı, şair ve yazar İsmail Kılıçarslan’ın “İslam ve Medeniyet” konulu söyleşisine Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, Devlet Hastanesi Başhekimi Turan Bilgin, öğrenciler ve halk katıldı.

Kılıçarslan, “İslam’ı medeniyetten ayrı düşünmek yanlıştır”

İslam ve medeniyet, iletişim, istişare ve kitapları üzerine konuşan İsmail Kılıçarslan,  “İslam’ı medeniyetten ayrı düşünmek yanlıştır. İslam ve medeniyet birliktelik halindeyken bir anlam ifade eder. Medeniyeti dinden bağımsız hatta dine zıt bir kavram gibi görmememiz gerekmektedir. İstişare, Peygamberimiz ‘in (s.a.v) de uyguladığı ve sahabelerine uygulamalarını önerdiği bir erdemdir. Aklın akıldan üstün olduğunu bilen ve bizlere öğreten Peygamberimiz ’in (s.a.v) öğütleri hayatımıza yön vermemizde bizler için bir ışık kaynağı olmalıdır.” dedi.

Söyleşi sonrası Belediye Başkanı Hüseyin Dündar konuk yazar Kılıçarslan’a Çarşamba Araştırmaları Kitabı” hediye etti. Yazar Kılıçarslan, okuyucuları ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı.