ÇARŞAMBA’NIN ÜNİVERSİTE YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Fakülteler, meslek yüksek okulları, yurtlar ve yeni sosyal alanlarla yüksek öğrenim yolculuğumuz devam ediyor” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu’nun 2015 – 2016 öğretim yılı mezuniyet törenleri yapıldı. Törenlere Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın, Öğretim Görevlileri, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“ÇARŞAMBA’YA YENİ YÜKSEK ÖĞRENİM YATIRIMLARI GELİYOR”

Çarşamba İlçesi’ndeki Meslek Yüksek Okullarının mezuniyet törenlerine katılan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “2008 yılından 2016 yılına geride bıraktığımız 7 – 8 yılda Çarşamba İlçemiz; Ondokuz Mayıs Üniversitemizin fakülteler ve melek yüksek okullarının bulunduğu önemli bir yerleşkesi haline geldi.” dedi. Başkan Dündar, “Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Toplum ve İnsan Bilimleri Fakültesi, Adalet MYO, Çarşamba Ticaret Borsası MYO ve öğrenci yurtları ile akademisyen ve öğrenci sayısını ve eğitim kalitesini hızla artıran bir yüksek öğrenim merkezi ve bir üniversite alanı olma yolundaki yolculuğumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Diğer taraftan kapasiteleri binleri bulan KYK Yurtları, sosyal tesislerimiz, Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezleri ilçemizde öğrencilere hizmet veriyor. Daha gecen hafta üniversite Rektörümüz Sayın Prof Dr. Hüseyin Akan ile protokolünü imzaladığımız Akademisyen misafirhanesi, öğrenci kültür merkezi, sosyal tesisleri birlikte Çarşambamızdaki bu yüksek öğrenim faaliyetlerine artan bir ivme ile devam ettiriyoruz. Bizde yerel yönetim ve belediye olarak bu işin öncüsü olmaya destekçisi olmaya gayret gösteriyoruz. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

“ÇARŞAMBA ÜNİVERSİTE YOLUNDA ÇOK GAYRETLİ”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş’te törende ki konuşmasında, “Çarşamba üniversitemiz acısından önemli bir yerleşkeye ev sahipliği yapıyor. Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi ile İletişim Fakültesi aktif olarak hizmette ve bir 3.fakülte de Çarşamba için yolda.  Birde burada beş bölümlü meslek yüksek okulumuz var. Bunlar Çarşamba’nın üniversiteleşme yolunda ne kadar gayretli olduğunu gösteriyor.” dedi.

Törende dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.