Uzmanlar

Joomla! 1.6 CMS ve Joomla Çatısı, son derece güçlü ve esnek olarak, hayallerinzii web üzerinde gerçeğe dönüştürmek için geliştirilmeye devam etmektedir. Şimdi tam olarak MVC yapısındaki yönetim ile birlikte, eklentilerinin yönetim ve kontrol yeteneği tamamalanmıştır.

Yeni Başlayanlar

Bu sizin ilk siteniz ya da ilk Joomla! siteniz ise doğru yerdesiniz. Joomla! size web sitenizi hızlı ve kolay bir şekilde oluşturup çalıştırmanızı sağlar.

Joomla! kurulumunda oluşturduğunuz yönetici hesabıyla giriş yaparak sitenizi kullanmaya başlayın.

Başlarken

Web sitesini oluşturmaya başlamak çok kolaydır. Bazı temel bilinenler yardımcı olacaktır.

İçerik Yönetim Sistemi Nedir?

Bir içerik yönetim sistemi, web sayfalarını oluşturmak ve yönetmek için kolaylık sağlayan, bunu web üzerinde sunmak için gerekli mekanikler ile içerik oluşturmayı ayıran bir yazılımdır.

Bu sitede içerikler veritabanında depolanır. Görünüm bir tema tarafından oluşturulur. Joomla! yazılımı web sayfasını oluşturacak içerik ve temayı birlikte sunar.

Site ve Yönetim

Siteniz aslında iki farklı sitedir. Site (ön yüz de denebilen) ziyaretçilerinizin görecekleridir. yönetim (arka plan da denebilen) yalnızca siteyi yönetenler tarafından kullanılır. "Bu Site"deki menüde bulunan "Site Yöneticisi" bağlantısına tıklayarak ya da alan adınızın sonuna /administrator ekleyerek yönetime erişebilirsiniz.

Yönetime girerken Joomla! kurulumunda oluşturduğunuz kullanıcı adı ve parolayı kullanın.

Oturum Açma

Site ön yüzünde oturum açmak için giriş formunu ya da "Bu Site"deki menüde bulunan giriş bağlantısını kullanın. Kurulum işleminde oluşturduğunuz kullanıcı adı ve parolayı kullanın. Oturum açtığınızda içerik ekleyebilecek ve düzenleyebileceksiniz.

In managing your site, you will be able to create content that only logged in users are able to see.

İçerik oluştururken

Oturum açtığınızda, yeni bir menü görünür olur. Yeni bir içerik oluşturmak için bu menüdeki "içerik gönder" bağlantısını kullanın.

Yeni içerik arayüzü bazı seçenekler sunar ancak tüm ihtiyacınız olan bir başlık eklemek ve içerik alanına birşeyler girmektir. Kolayca bulabilmek için durumunuz yayınlandı olarak ayarlayın ve onu bir Joomla! kategorisine ekleyin.

Var olan bir içeriği düzenlemek için düzenleme simgesini kullanın (mevcutsa).

Fazlasını öğrenin

Bir web sitesi oluşturmak için Joomla! kullanmak hakkında öğrenilebilecek daha fazla şey olduğu öngörülür. Daha fazlasını Joomla! belgelendirme sitesinden ve Joomla! forumları ile Joomla! Portalından öğrenebilirsiniz.

Yardım Alma

Burada Joomla! ile ilgili yardım alabileceğiniz bir çok yer var.

Birçok yerde yardım simgesini [image] göreceksiniz. Seçenekler ve özellikler hakkında bilgileri ekranınızda görmek için buna tıklayabilirsiniz.

Ayarlamalar

Joomla! sitenizi eklenti kullanarak yaparken, detayları ayarlamalar ile kontrol edersiniz. Ayarlamalar, yazar isminin görüntülenmesinden kimin görebileceğine, bir listede kaç öğe gösterileceğine kadar her şeyi kontrol eder.

Her bileşen için varsayılan ayarlamalar, bileşen araç çubuğundaki Seçenekler düğmesinden değiştirilir.

Ayarlamalar ayrıca içerik ya da iletişim veya menü öğesi gibi tek bir öğe üzerinde de yapılabilir.

Sitenize baktığınızda memnunsanız, sitenizi kurduğunuzda gelen varsayılan ayarlamaları olduğu gibi bırakmak iyi olacaktır. Joomla! konusunda deneyiminiz arttığında daha fazla ayarlama kullanabilirsiniz.

More Articles...

1. Yükseltecekler