ALTYAPI ÇALIŞMALARI

2004 ve 2013 yılları arasında yaptığımız ilave kanalizasyon şebekeleri ile kanalizasyon hattını büyük ölçüde rahatlattık. 9 yılda 81 km ilave şebeke yaptık. Sadece 2011 ve 2012 yıllarında 41 km şebeke yapıldı.

Kanalizasyon Şefliğimizce 2012 yılı içerisinde toplam ( Beton ve Plastik boru ) 11,000 mt Kanalizasyon, Yağmursuyu hattı ve parsel bağlantıları yapılmıştır.

ÇARŞAMBA NÜFUSUNDA BÜYÜK ARTIŞ YAŞANDI

2009 Yılı Aralık Ayında yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıtları öncesinde 49 bin olan Çarşamba nüfusu günümüzde yeni katılımlarla birlikte 70 bine ulaşmıştır.

Bölgesinde örnek gösterilen belediyemiz hizmetleri köylerden takdir topluyor. Çarşamba’daki değişimi gören ve bu değişimden yararlanmak isteyen merkeze yakın köyler yaptıkları referandumların ardından mahalle olarak Belediyemize bağlandı.

Yaklaşık 5.000 nüfuslu Cumhuriyet ve 1500 nüfuslu Helvacalı Köylerinin mahalle olmasının ardından Bafracalı Yeni Mahalle, Kiremithane Köyü, Helvacalı Köyü ve Beyyenice Çiftlik Mahallesi’nin bir bölümü ilçemiz sınırlarına dahil oldu.

Geniş bir Coğrafi yapıya sahip olan ilçemiz nüfusu her gecen yıl artmaktadır.

YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI KURUYORUZ

Ayvacık yolu üzeri Sefalı Mevkii’nde 140 dönümlük araziyi yeni şehir mezarlığı olarak Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan tahsis ettik.

İlçemizin şehir mezarlıkları olan Göğceli ve Sarıcalı Mezarlıkları artık dolmak üzeridir. Kuracağımız yeni şehir mezarlığı ile ilçemizin mezarlık ihtiyacını büyük ölçüde karşılamış olacağız. 140 dönüm arsa üzerinde kurulacağımız yeni mezarlıkta mescit, gasılhane ve abdesthane yer alacak. Yeşil alanlar, bekçi kulübesi, dış duvar ve yaklaşık 200 araç kapasiteli açık otopark alanı oluşturacağız.

Kültürel değerlerimiz olan mezarlıklarımızın çevre düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmaları ile en güzel şekilde tasarlayarak huzur duyulan tefekkür bahçelerine dönüştürmek istiyoruz.

RAHTIVAN CAMİİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Rahtıvan Camii, şehir merkezinde Yeşilırmak'ın doğu yakasında bulunmaktadır. Belediyemiz girişimleri ile Camii haziresinde ve avlusunda çevre düzenleme çalışmaları yapıldı.

Cami avlusunda kaldırım çalışmaları ile birlikte yaklaşık 1300 metrekare alan yeniden düzenlendi. Çevre düzenlemeleri kapsamında camii avlusunda bulunan baraka yapılar (iş yerleri) yıkılarak yeşil alana dönüştürüldü.

KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri Çarşamba Belediyeler Birliği tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan hibe ile yapılarak 2010 yılı haziran ayı başında işletmeye açılmıştır.

Çarşamba Belediyesi sadece 2012 yılında yaklaşık 31,025 ton çöp toplayıp taşımış ve bertarafını sağlamıştır. Tesisin işletme ömrü yaklaşık 18 yıl olarak projelendirilmiş olup 18 yıl sununda tesiste 660.000 metreküp çöp depolanacağı öngörülmektedir. Tesisin inşa edilmesiyle Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık, Çınarlık, Hürriyet, Dikbıyık, Ağcagüney belediyelerindeki evsel katı atıklar bu tesiste bertaraf edilmektedir.