Çarşamba Belediyesi

Arıtma-Kanalizasyon-Yağmur Suyu Hattı ve Sıfır Atık

PROJE AÇIKLAMASI

Çarşamba Atıksu Arıtma Tesisinin inşaatına başlanması amacıyla SASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. Önümüzdeki beş yıllık süreçte ilçemizin yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ilave imalatlarla birlikte yenilenerek tamamlanacaktır. Hedefimiz altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığı gerçek anlamda modern bir şehir olma yolunda hızla gelişen ve büyüyen Çarşamba’dır.

Sıfır atık projesi her kurumumuzda, her evimizde ve iş yerimizde hayata geçirilecektir. Bu konuda tüm fiziki altyapı insanımızın kullanımına sunularak çevreye duyarlı bir Çarşamba hedeflenmektedir.

Merkezden uzak, önceden köy olan tüm mahallelerimize de yeteri kadar çöp konteyneri sağlanarak düzenli bir şekilde çöp toplama hizmeti sunulacaktır. Temizlik hizmetlerinden faydalanmayan hiçbir mahallemiz kalmayacaktır.

“Etkin atık toplama yönetimi” ile çevreye zararlı tüm atıklar gerektiği şekilde toplanacak ve geri dönüşümü sağlanacaktır.