Çarşamba Belediyesi

Kültür ve Sanat Faaliyetleri Millet Kıraathanesi

PROJE AÇIKLAMASI

İlçemizde bulunan lise-üniversite öğrencilerimize ve tüm kitapseverlerimize yönelik kitap&kafe merkezleri hayata geçirilecektir. Yine ilçemiz halk kütüphanesinin yenilenmesi için tüm girişimlerde bulunulacak Çarşamba’mıza yakışan bir görünüme kavuşması sağlanacaktır.

Nikah, toplantı salonları ve diğer donatıların bulunduğu kültür merkezi inşa edilecek, insanımızın özel gün organizasyonları için misafirlerini ağırlayabileceği yeni, farklı mekânlar oluşturulacaktır.

Tiyatro ve diğer sanatsal alanlardaki faaliyetlerin her yaş grubundaki insanımız ile buluşması sağlanacaktır.

Yerel sanat gruplarının oluşabilmesi için öncülük edilecektir. İlçemizde çocuklarımıza özel içinde oyuncak kütüphanesinin de yer aldığı çocuk kütüphanesi kurularak çocuklarımızın kitaba kolay ulaşımı sağlanacak, aileleri ile birlikte vakit geçirmelerini sağlayacak ortamlar oluşturalacaktır.