ÇARŞAMBABELEDİYESİ
Çarşamba Belediyesi
19 MAYIS ÇARŞAMBA'DA ÇOŞKUYLA KUTLANDI
20/05/2024

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çarşamba'da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katıldı. Vatandaşların ve özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Başkan Dündar, "Kurtuluş Mücadelemizin ilk adımı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Program, Başkan Dündar ve ilçe protokolünün katılımıyla Belediye Meydanında çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Adapark'ta halk oyunları, sportif gösteriler, yarışmalar ve daha birçok etkinlik düzenlendi.

Gösterilere katılan öğrencileri tebrik ederek 19 Mayıs’ın anlam ve önemine değinen Başkan Dündar, “19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesini başlattığı, bağımsızlık ateşini yaktığı gündür.  Ülkemiz ve milletimiz için önemi büyük olan bu anlamlı günde; Kurtuluş Mücadelemizi başlatan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyorum” dedi.

Gün boyu çeşitli gösterilerin yapıldığı program, akşam saatlerinde Başkan Dündar ve vatandaşların katılımıyla "Fener Alayı" ve ardından düzenlenen "Gençlik Konseri" ile son buldu.